Facebook profilom

Facebook profilom
Kövess be!

2023. november 8., szerda

Végzetes alku - 12. fejezet


 

Harry

Louist figyeltem, ahogy a kinyomtatott munkaszerződést olvassa. Nem értettem, mi van vele. Tegnap este óta még csak egy lopott érintés sem volt közöttünk. Máskor szó szerint követelte az üdvözlő csókot, most pedig úgy viselkedett velem, mintha… mintha, tényleg csak a barátom lenne. Furcsa volt, hiányoltam a régi Louis-t.

– Ennyire megy a hely, hogy ilyen jól fizetsz? – nézett fel rám.

– Visszább vehetem, ha sokallod – tréfálkoztam.

– Ó, eszedbe ne jusson! – tette le az asztalra a papírt, és aláfirkantotta. – Akkor mától hivatalosan is az alkalmazottad vagyok. Rendelkezz velem – tárta szét a karját gyönyörűen mosolyogva.

Szörnyű, mire gondoltam ebben a pillanatban. El sem hittem, hogy ez én vagyok.

– Először idd meg a kávédat, aztán át kell öltöznöd.

– Segítesz? – incselkedett.

– Igen. Megmutatom, hol az öltöző – nevettem el magam.

– Ó, én másra gondoltam – biggyesztette le az ajkait.

Elég volt csak ennyi, máris felvidultam. Hihetetlen, mennyire hatással tudott lenni rám.

– Jól fog állni a fehér póló és a kockás ing – jegyeztem meg.

– Gondolod? Nem szeretem a kockásat.

– Itt kötelező. A stílus miatt – magyaráztam tök feleslegesen, mert úgyis tudta, csak direkt kérette magát.

– Akkor, ha nincs választási lehetőségem – sóhajtott drámaian –, menjünk.

Felálltunk, és átmentünk az öltözőbe, melyet a szemközti ajtó rejtett.

– Válassz egy üres szekrényt. Ott a polcon vannak új ruhák. Biztosan találsz a méretedben. Kint megvárlak – mondtam neki.

– Maradhatsz. Nem vagyok szégyenlős. – Odament a polchoz, és máris elkezdett válogatni a ruhák között.

Carl lépett be. Ő is gyakran délutáni műszakot vitt.

– Üdv, főnök – köszöntött meglepődve, hogy ott lát, majd Louis-ra nézett.

– Új kolléga – magyaráztam. – Ismerkedjetek meg. Kint leszek – hagytam őket magukra.

Nevetséges, de szívesen megnéztem volna Louis-t, ahogy átöltözik. Nem értettem, mi van velem, de egyre inkább azt éreztem, tényleg megbolondultam. Szabad vagyok. A lányokkal kellene foglalkoznom, és mégis Louis-ról fantáziálok. Annyira felkavart a tegnapi együttlétünk, hogy azóta sem tudtam kiverni a fejemből. Teljesen más volt, mint az eddigi szexuális élményeim. Sokkal intenzívebb, sokkal izgatóbb, és ciki, vagy sem, szívesen megismételtem volna.

A pultnál várakoztam, és közben Timmel beszélgettem, aki valószínűleg örömmel veszi majd, ha cserélhet Louis-val. Pár perc múlva már jött is Louis, Carllal az oldalán. Tényleg jól állt rajta a fehér póló és a kigombolt, kék-piros kockás ing. Úgy tűnt, hogy a feketehajú, kigyúrt Carllal máris összebarátkoztak, mert nevetgélve közelítettek felénk.

– Bízd csak rám Louis-t – tette a vállamra a kezét Carl –, mindenre megtanítom.

Máris feleslegesnek éreztem magam. Én szerettem volna Lou-val foglalkozni. Igaz, más alkalmazottat sem én tanítok be soha, na de Lou nekem jóval több. Mi is? Egy barátAkivel nem kivételezhetek.

– Rendben. Az irodámban leszek, ha bármire szükséged lenne – mondtam ezt már Lou-nak, arra célozva, hogy bármikor bejöhet hozzám.

Igazából, volt is dolgom, mert meg kellett csinálnom a múlt heti könyvelést, de reméltem, benéz majd hozzám. Alig kezdtem hozzá, anya hívott.

– Szia, drágám. Hol vagy? – kérdezte.

– Dolgozom. Miért?

– Be akartam ugrani hozzád, hogy megnézzem, berendezkedtél-e – mondta. – De akkor majd legközelebb.

– A dobozokat már kipakoltam, és rendeltem néhány bútort. A jövő héten érkeznek, úgyhogy akkor el tudtok jönni. – Felálltam, és az ablakhoz sétáltam.

– Tetszik?

– Hogyne tetszene, anya. Nagyon szép lakás.

Rövid csend a túloldalon.

– Úgy hallottam, kirúgták a barátodat.

Mérgesen felhorkantottam.

– Nem kirúgták, hanem Miranda kirúgatta. Nem ugyanaz.

– Remélem, nem hiszed, hogy közünk van ehhez. Sajnálom, hogy nincs most munkája – mentegetőzött.

– Nem hiszek semmit. Egyébként van munkája. Már itt dolgozik nálam – árultam el neki már csak azért is, hogy ne gondolja, Miranda ártani tudott Lou-nak.

– Kisfiam, tudod, hogy nem egészséges, ha te vagy a főnöke – találta meg anya egyből azt a pontot, amibe beleköthet.

– Mégis mit kellett volna tennem? Miattam veszítette el a munkáját, és egyébként is, nem lesz semmi gond belőle – feleltem talán túl indulatosan.

– Ahogy gondolod. Nem szólok bele. Néha már úgy érzem, mintha egyáltalán nem is ismernélek, Harry. Nagyon megváltoztál.

Ezt én magam is tudtam, de nem éreztem azt, hogy rossz irányba változtam volna. A saját életemet akartam élni, és reméltem, ezt előbb-utóbb ők is megértik.

– Csak egy valami változott, anya. Louis-val vagyok, és nem Mirandával. Ő rendes srác, de majd megismered, és remélem, elfogadjátok – sóhajtottam egy nagyot.

– Biztosan így lesz – érkezett anyám hűvös válasza. – Nem zavarlak tovább. Majd keressük egymást.

Kedvetlenül dobtam le a telefont az asztalra. Tudtam, hogy nem lehet egyszerű nekik, de bosszantott, amiért anya a hátam mögött Mirandával beszélget. Ez nem fair tőle. Ha valami gondja van, velem kellett volna egyeztetnie, nem az exemmel.

Újra nekiláttam a munkának. Már két órája bent gubbasztottam, és Louis még mindig nem jött be hozzám. Rosszulesett, és egyre őrültebb gondolatok kezdték el befészkelni magukat a fejembe. Mi van, ha tegnap éjszaka elhívott magához valakit? Simán megeshet, hogy azért viselkedik velem így. Én nem adtam meg neki, amire vágyott, így máshoz fordult. Ráadásul folyamatosan megvádoltam azzal, hogy csak kihasznál. Miért is fogná vissza magát miattam?

Idegesen járkáltam fel-alá az irodában, végül nem bírtam tovább, és kimentem. Louis dolgozott. Az egyik asztalról szedte össze az üres poharakat. Amikor meglátott, kedvesen elmosolyodott, aztán elfordult, és visszament a pulthoz. Iszonyatosan csalódott voltam. Hol van a rajongása? Hol van az a Louis, aki mindig úgy nézett rám, hogy attól megremegtek a lábaim?

– Minden oké? – kérdeztem Carltól, mert Louis továbbra is háttal állt nekem.

– Szinte tanítanom sem kellett. Louis vágja a dolgokat – bólogatott elégedetten.

Lou-val egymásra mosolyogtak, és a rossz érzés, ami eddig bennem volt, hatványozódott. Az a mosoly nekem járt volna. Végre összeakadt a tekintetünk. Kék szemei olyan tisztán csillogtak, mint a nyári égbolt, és még mindig láttam benne azt a fényt, amit csakis az én kiváltságomnak éreztem.

– Inkább te vagy jó tanár. Pillanatok alatt elmagyaráztál mindent – dicsérte Louis a fiút.

A fenébe már! Én is itt vagyok!

– Timmel sikerült megbeszélni? – érdeklődtem, mert nem láttam a fiút sehol.

– Hogyne – bólintott Lou. – Örült a cserének. Már el is ment haza. Reggel kezd.

Hülyén éreztem magam, mert nem igazán tudtam semmi egyebet mondani. Ők tovább tették a dolgokat, én pedig csak ültem ott, mint egy szerencsétlenség. Azon agyaltam, milyen indokkal hívhatnám be Lou-t az irodába, de semmi értelmes nem jutott eszembe. Hogy húzzam az időt, még visszamentem kicsit dolgozni, de annyira már nem volt mit csinálnom. Végül úgy döntöttem, hazamegyek. Ha Louis ennyire nem foglalkozik velem, akkor semmi értelme ott téblábolnom.

Még megkérdeztem tőle boldogul-e, amire természetesen azt felelte, hogy nem lesz semmi gond, és minden további nélkül hagyta, hogy távozzak. Nagyon csalódott voltam, pedig nem lett volna szabad ilyesmit éreznem. Én hangoztattam mindig, hogy ez csak egy alku, most mégis hiányoztak a becézgető szavai és a közeledése.

Otthon végigtelefonáltam az összes régi haveromat, akit el akartam hívni a bulira. Volt, akikkel rendszeresen tartottam a kapcsolatot, míg másokat nem láttam az egyetem óta. Örültek a meghívásnak, és alig várták, hogy újra összefussunk. Egészen késő éjszakáig ébren vártam, hogy hátha Louis legalább üzen valamit, de semmi. Már teljesen biztos voltam benne, hogy valaki más van a képben, és jól elvan nélkülem. Talán épp most is, hiszen már lejárt a munkaideje. Nagyon nehezen tudtam elaludni, és reggel fáradtan ébredtem. Első dolgom volt a telefonom megnézni, de Niall üzenetén kívül semmi sem várt. A barátom azt kérte, hívjam, ha lesz időm, úgyhogy megcsörgettem.

– Mi ennyire fontos? – kérdeztem álmosan, miközben a fürdő felé sétáltam.

– Szexeltem velük – közölte minden bevezető nélkül.

– Mi? Kikkel? – rikkantottam fel, de nagyon is jól tudtam, kikről beszél.

– Zayn… – nyögte Niall. – Istenem, Harry! Szerinted nagyon gáz?

Vissza kellett mennem a szobába, hogy le tudjak ülni.

– Mikor és hogyan? – dadogtam elképedve.

– Zayn elhívott vacsorázni. Azt mondta, Liam is ott lesz, és beszéljük meg… – magyarázta. – Elmentem, mert hát… Ajj, Harry. Én akkora hülye vagyok! – jajgatott.

– Utólag bánod? Hát, akkor tényleg nagyon hülye vagy, barátom – szidtam le. – Mégis, mi a fene történt?

Nagyon kíváncsi voltam a részletekre. El sem akartam hinni, hogy Niall ilyet tett.

– Figyelj, ezt nehéz megmagyarázni. Olyan kedvesek voltak, és úgy bántak velem, mintha legalább én lennék Mr. Universum. Különlegesnek éreztem magam mellettük. Furán hangzik, igaz? – kérdezte Niall.

Nagyon is tudtam, mire gondol. Én is hasonlót éreztem mindig, amikor Lou-val voltam. Mivel hallgattam, Niall tovább mesélt.

– Hazafelé taxival mentünk, és Zayn belült mellém hátra. Megcsókolt, én meg hagytam, mert olyan kibaszottul gyengéd volt velem. Aztán kérte, hogy igyunk meg még egy pohár bort nála.

– Tudtad, hogy miért hívott fel… – jegyeztem meg.

– Hát persze, hogy tudtam, de képtelen lettem volna nemet mondani, mert annyira vonzott ez az egész. Nekem még sosem voltak ilyen kalandok az életemben, és ez most…

Elhallgatott, és én is emésztettem a dolgokat. El kellett ismernem, hogy Niall sokkal bátrabb, mint én. Igaz, hogy most pánikol, de mégis csak megtette.

– Lefeküdtél velük? – kérdeztem, mert kíváncsi voltam, valójában mi történt.

– Nem. Csak… – megint elhallgatott.

– Csak? – nyaggattam türelmetlenül.

– Leszoptak.

Hanyatt vágtam magam az ágyon, és a homokomra tapasztottam a tenyerem.

Elképesztő!

– Menj a francba – nevettem el magam.

– Ne nevess már ki! El sem hiszed, milyen kurva jó volt, de ez mégis annyira gáz, Harry. Szégyellem magam miatta, mégis újra megtenném.

– Vasárnap elélveztem, ahogy Louis hozzám dörgölőzött – vallottam be neki gondolkodás nélkül.

Döbbent csend fogadott a vonal túloldalán.

– Baszki, Harry! Mi a faszt csinálunk? – röhögött fel hangosan Niall.

– Fogalmam sincs – kacagtam vele együtt. – A legrosszabb az, hogy tényleg rohadt jó volt.

– De akkor most mi lesz? Pasikkal randizunk? – tanakodott hangosan.

– Te igen, ráadásul kettővel is, mert egy perverz állat vagy – nevettem.

– A faszt vagyok az. Ez csak így alakult, és amúgy sem tudom, képes lennék-e másra is. Azért ez nem olyan egyszerű.

– Nekem mondod? Te legalább önszántadból mentél bele, én meg kényszerből, mert kitaláltam ezt a marhaságot. Most meg teljesen össze vagyok zavarodva – avattam be az érzéseimbe. – Tetszik Louis, de nem tartom magam melegnek, mert hát miért is lennék az? Eddig sosem… De hát ezt te is tudod.

– Ahogy én sem – vágta rá. – Mit csináljunk, Harry?

Ezen elméláztam egy pillanatra. Lehet, hogy ezért lettünk ennyire jó barátok? Legbelül ugyanaz vonzott mindkettőnket? Létezik ilyen?

– Fogalmam sincs. Talán csak sodródnunk kellene. Nem tudom – feleltem végül tanácstalanul.

– Igazad lehet – tűnődött Niall. – Ez egy jó kaland és fiatal vagyok. Miért ne élvezhetném?

Neki kaland, de számomra ez egészen más volt. Érezni kezdtem Louis iránt, és már nem csak a különös vágyaim rémisztettek meg, hanem ez is. Annyi mindennel kellett egyszerre megküzdenem, hogy néha úgy éreztem, ezt ép ésszel nem is lehet végigcsinálni.

– Élvezd, Niall! – biztattam gondolkodás nélkül. – Ha jólesik, akkor egyáltalán ne zavarjon a dolog. Ha az számít, én nem ítéllek el miatta. Sőt. Kicsit még irigy is vagyok rád. Nekem nincs ennyi bátorságom, és talán soha nem is lesz.

– Mi az? Bánt valami? – szúrta ki azonnal a hangomban lévő keserűséget.

– Nem, csak nálunk nem olyan egyértelmű a helyzet, mint nálatok. De majd alakul – rendeztem le ennyivel a dolgot, mert hogyan is magyarázhattam volna el neki, mikor még én magam sem értettem semmit.

– Oké. Most mennem kell dolgozni. Köszönöm, hogy meghallgattál, és ha neked van szükséged bármire, tudod, hol találsz.

Jólesett ezt hallani. Talán majd kiöntöm neki a szívemet, ha valamennyire sikerült letisztáznom magamban a dolgokat. Egyelőre azonban azt kellett kiderítenem, mi a fene van Louis-val.

13. fejezet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése