Facebook profilom

Facebook profilom
Kövess be!

2023. november 26., vasárnap

A nagy szívrablás - 18. fejezet


 

Harry

Hazafelé megfenyegettem Niallt, hogy kidobom az út szélén, ha nem csicsereg azonnal, úgyhogy most a beszámolóját hallgattam Zaynről. Végre semmit sem titkolt el előlem, és elmondott mindent, az első csóktól kezdve a tegnap éjszakáig.

– Tudom, egy hatalmas ökör vagyok, amiért bedőltem neki – zárta ezzel a beszámolóját.

– Nem vagy az. Nem sajnálatból feküdtél le vele, hanem azért, mert tetszik neked. Más esetben akármit is talált volna ki, simán bevered a képet, ha csak egy ujjal is hozzád ér. Nem így van?

Niall rám meredt, és az arcszíne ugyanolyan vörös maradt, mint a meséje alatt volt.

– De igen, tetszik, csak ez akkor is olyan gáz – sóhajtott egy hatalmasat.

– Oké, aláírom, hogy Zayn egy minden hájjal megkent fasz, de odáig van érted – nevettem.

– Azt mondta szeret.

– Mindannyian hallottuk – vigyorogtam rá. – Nem hinném, hogy csak úgy dobálózna hasonló szavakkal, úgyhogy szerintem hihetsz neki. A kérdés már csak az, te mit akarsz, mert bevallom, még nekem is fel kell dolgoznom a történteket. Kurva nehéz elképzelni, hogy te egy fiúval…. khm.

– Hidd el, nekem sokkal nehezebb. Azóta kínlódok, mióta először elkezdett közeledni – vallotta be.

– Lehet, könnyebb lett volna, ha beszélsz róla nekem – róttam meg, mert tényleg segíthettem volna neki.

– Szégyelltem – sütötte le a szemét.

– Pont előttem? Azt hittem, a barátod vagyok.

– Az vagy, Harry, de a többiek is folyamatosan maceráltak, és egy cseppet sem könnyítették meg a dolgom – háborgott, és mérgesen kifelé bámult az ablakon.

– Oké, most már úgyis mindegy. Nagyon fáj? – kérdeztem, mert láttam, hogy nehezére esik az ülés.

– Annyira nem, csak húzódik – morogta.

– De miért engedted neki? Csinálhattátok fordítva is.

– Én erőltettem. Azt mondtad, Zayn inkább aktív, és azt akartam, szép emlék legyen neki.

A kis hülye!

– Ja, szép emlék, egy haldokló betegnek – kacagtam fel. – Jó, nincs több kérdésem. Otthon adok rá valamit, amitől jobb lesz.

Azt nem kérdeztem meg, Zayn durva volt-e vele, mert tudtam, hogy nem. Első alkalma volt Niallnek, így teljesen természetesek ezek a tünetek.

– Kösz. Mi a terved mára? – váltott témát Niall.

– Elég sok dolgunk lenne, de majd elmondom fent. – Lassítottam, mert közben hazaértünk.

Apám nem volt otthon, így valószínűleg ma semmit sem kell csinálnom neki. Tegnap meg volt elégedve velem, mert mindössze csak két lakásból nem sikerült összeszednem a bérleti díjat, ugyanis senki sem nyitott ajtót.

Miután felmentünk, először is odaadtam Niallnek a kenőcsöt, és ráparancsoltam, hogy pihenjen kicsit. Addig én elkészítettem a házunk részletes alaprajzát, majd az ablakban csüngve, a nagyobb fákat és bokrokat is próbáltam a pontos elhelyezkedésük szerint bejelölni a papíron. Ezután végigjártam a házat, és a kamerák helyét is feltüntettem. Abba a helyiségbe nem tudtam bemenni, ahol a monitorok voltak, mert az őr megint ott tanyázott, de később úgyis kimegy, és a ház körül sétálgat majd. A bejárónőnk fent takarított, így kipróbálhattam volna a kulcsot az irodához, de az őr miatt megint csak nem mertem megkockáztatni. Kénytelen voltam várni, amíg kimegy.

Ebéd után nyílt lehetőségünk mindenre, amit mára elterveztem. Először is Niall-lel úgy tettünk, mintha megálltunk volna az iroda előtt beszélgetni. Ő takart engem, én pedig kipróbáltam a kulcsot. Egy kicsit akadt, de kattant a zár, úgyhogy az első lépéssel megvoltunk. Ezután a rajzzal a kezemben betanyáztam a monitoros szobába, és felhívtam Niallt. Ő úgy tett, mint aki telefonál, és közben az előkertben sétálgatott. Mondjuk telefonált is, mert velem beszélt, és mindig mondtam merre menjen. Az őr így azt hihette, hogy a barátom csak elmélyülten beszélget valakivel, és bóklászik összevissza. Sikeresen megtaláltuk az összes helyet, ami a kamerák látóterén kívül esik. Ezután már más dolgom sem volt, mint megtervezni a fiúk pontos mozgási útvonalát.

Erre azért volt szükség, hogy ne lehessen tudni, valójában hányan lesznek a rablásnál, mert a belső felvételeken elvileg csak ketten látszanak majd, és persze azért is, hogy ne legyen visszakövethető pontosan hogyan jutottak be. Azután már csak az őr kiiktatásának terve maradt, de arra is volt ötletem.

Szinte az egész nap elment, mire mindennel elkészültem. Niall hosszasan tanulmányozta a rajzomat.

– Eddig a fáig értem – mutatott az egyik pontra –, de utána valahogy el kell érniük az ablakig, és ott már kamerák vannak.

– Igen, csakhogy sötét lesz, és ezt az oldalt nem világítja be az oldalsó lámpa, így a fák árnyékában el tudnak osonni odáig. Közvetlenül az ablaknál van gond, mert azt látja a kamera. Az első betörésüket is végigvette, úgyhogy azt muszáj lesz elfordítani egy picit – magyaráztam.

– Észre fogják venni, ha nem ugyanazt a képet mutatja, mint eddig – nézett rám Niall.

Igaza volt.

– Akkor mit csináljunk? – ültem le az ágyamra tanácstalanul.

– Rögzített kép – vonta meg a vállát Niall.

– Szuper. És ki tud olyat csinálni?

– Hát én – vigyorodott el.

– Ez komoly?

– Nem nagy ügy. Emlékszel, amikor kilógtunk a koliból éjfélkor? Szerinted miért nem buktunk le?

Felidéztem az emlékeket. Másodévesek voltunk, a hátsó bejáraton szöktünk ki az éjszaka közepén. Akkor fel sem merült bennem, hogy miért nem vette észre a portás, hiszen lent mindenhol be volt kamerázva a kollégium.

– De hogy jutottál be a portásfülkébe? – néztem fel rá.

– A nagymellű Rose megvan? – vonta fel a szemöldökét, és én bólintottam. – Elég volt tíz percre elterelnie a portás figyelmét. Villámgyorsan rögzítettem a hátsó képet, és beállítottam visszajátszásra. Úgyhogy egész éjszaka ugyanazt nézte. Itt is ezt kell csinálni, és amikor visszanézik, nem lesz rajta senki.

Hümmögtem egyet.

– Honnan tudsz te ilyeneket?

– Anyám elől is gyakran meg kellett lógnom a középsuliban – huppant le mellém, és rögtön fel is szisszent. – Szóval, azzal az eggyel meg tudom csinálni, de az összessel nem.

– Nagy vagy – öleltem magamhoz, mire újra felszisszent. – Bocsi!

– Már egész jól vagyok.

– Holnap már alig fogod érezni. Ha rám hallgatsz, amikor visszamegyünk, bosszúból jó alaposan lerendezed Zaynt – löktem meg játékosan.

– Lehetne, hogy nem beszélünk róla? – kapta Niall az arca elé a kezét.

– Most miért szégyenlősködsz? Bezzeg a csajokkal mindig eldicsekedtél.

– Az más. Még saját magam előtt is zavarban vagyok, akárhányszor csak eszembe jut a dolog. Szóval inkább beszéljünk másról – kérte.

Nem erőltettem tovább, mert beláttam, hogy ez tényleg nagyon nagy változás az életében, és idő kell, amíg feldolgozza magában.

– Lemegyek, mert ha megjön az öreg, akkor meg akarom csinálni a másik felvételt. Remélem, azon már látszani fog a teljes kód – álltam fel.

Niall követett a tekintetével.

– Nem tudom, honnan van ekkora bátorságod. Én örülök, ha nem kell találkoznom apáddal.

– Én sem jókedvemben teszem, de ha arra gondolok, hogy ezzel segítek Louis-nak, az erőt ad.

– És Zaynnek – tette hozzá.

– Meg a másik két srácnak. Úgyhogy ügyesnek kell lennünk. Na, majd jövök, ha végeztem – intettem neki.

– Sok sikert! – kiabált még utánam Niall.

A szobámba mentem, és összeraktam a holmikat, amire szükségem volt. Mire leértem, meglepetésemre apám már itthon volt. Ezt onnan tudtam, hogy Ray akkor jött ki az irodából. A pasas csak felém biccentett, majd távozott, én pedig bekopogtam.

– Jó, hogy jöttél, fiam – nézett fel ismét egy vaskos iratkötegből apám, és magához intett.

Ez nem volt túl biztató, mert valószínűleg újabb melót akar majd rám bízni, és én köszöntem, de nem igazán kértem már belőle. A szokásos helyemre ültem le.

– Van valami fontos? – kérdeztem.

– Igen – bólintott. – Mi az a kezedben? – méregette az ölemben szorongatott dobozt.

– Ja, ez – emeltem meg a kis csomagot. – Csak néhány ékszerem, amiket nem használok. Gondoltam, jobb helyük lenne a széfben. Mi az a fontos dolog? – tereltem a témát, mintha nem is lennének olyan fontosak azok az ékszerek.

Apa felállt, elvette a kezemből a dobozt, és beszélni kezdett. Alig tudtam rá figyelni, mert amíg háttal állt, addig be kellett kapcsolnom a felvétel indítását a telefonomon.

– Mindjárt indulok egy tárgyalásra, és szeretném, ha elkísérnél. Egy nagyon fontos üzletet készülök megkötni. Neked más dolgod nem lesz, csak figyelj és tanulj! – dörögte a mély hangján.

Az idegességtől remegett a kezemben a telefon, és feszülten azt figyeltem, mikor fordul meg, hogy abban a pillanatban ki tudjam kapcsolni. Emiatt elég lassan jutott el a tudatomig, amit mondott.

– Rendben – nyögtem, és azzal egy időben leállítottam a felvételt, mert éppen akkor csukta be a széfet. Sietősen a zsebembe csúsztattam a készüléket.

– Akkor menj, és öltözz fel elegánsan. Fél óra múlva indulunk – adta parancsba, és én már ott sem voltam.

Egyértelmű volt, hogy ismét egy illegális üzletről lesz szó, nem véletlenül tették kora estére. Igazából ez a része különösebben nem érdekelt. Ha annyira akarja, elkísérem, türelmesen végighallgatom, és ennyi. Sokkal inkább izgatott, vajon sikerült-e a felvétel. A szobámba érve gyorsan visszanéztem. Néha most is beletakart apám keze, de sokkal jobb lett, mint az első.

Nem sok időm maradt a készülődésre. Összekötöttem a hajamat, magamra kaptam egy sötét öltönyt, fehér pólóval. Gondoltam, ez is megteszi. Ezután gyorsan bekopogtam Niallhez, felvilágosítottam a helyzetről, közben átküldtem neki a felvételt, és már siettem is lefelé.

– Azért egy inget vehettél volna fel – mért végig apám zsebre dugott kézzel, és választ sem várva, kinyitotta az ajtót.

Azzal a limuzinnal mentünk, amivel ő szokott járni. A kopasz, szakállas vezetett, Ray pedig mellette ült. Egy fekete terepjáró követett bennünket. Ezek szerint ők is a kísérethez tartoztak. Nem kérdezősködtem, csak türelmesen vártam, hogy megérkezzünk a célunkhoz. Egy szórakozóhelynél álltunk meg. Még sosem jártam itt, de amikor bementünk, rájöttem, hogy miért. A helyet főként kínaiak töltötték meg. Ezek szerint, apám velük üzletel most.

Időm sem volt rendesen szétnézni, mert egy kövér pacák jött oda hozzánk, és egyből egy hátsó helyiség felé kísért minket. Kinyitott előttünk egy bőrbevonatos ajtót, amin bevonultunk. Ray és a kopasz ment elől, mögötte apám és én, aztán még két testőr, valamint az ajtó előtt is maradt egy páros. Azt hiszem, eléggé biztonságban voltunk. Az egész helyiség fekete és vörös színben játszott, csak a falon égtek lámpák, emiatt nem volt túl világos, de azért jól lehetett látni. Középen, egy nagy asztal mögött egy szemüveges kínai fazon ült, mellette két hosszú hajú, kecskeszakállas testőr ácsorgott. Ők is ugyanolyan ferdeszeműek voltak, mint a főnökük. Nem tűntek olyan kigyúrtnak, mint a mi embereink, de tutira ki voltak képezve mindenféle harcművészetre. Ahogy beljebb léptünk, akkor vettem észre, hogy mindkét oldalon áll még kettő-kettő.

A szemüveges hellyel kínált minket az asztal előtt lévő bőrfotelekben. Nem kérdezte meg, ki vagyok, és apám sem mutatott be neki, úgyhogy nekem tényleg nem volt más dolgom, csak hallgatni a beszélgetésüket. Eleinte csupán udvariaskodtak, de aztán a lényegre tértek. Meglehetősen virágnyelven beszéltek egymással, így nem mindig vágtam, miről tárgyalnak. Aztán összeadtam, hogy a kínai fazon át akar települni másik államba, és valamit el akar adni apámnak, de sosem mondták ki konkrétan, hogy mit, mindig csak áruként emlegették. Már kezdtem unni az egészet, amikor hirtelen érdekessé vált a dolog.

– Tizenöt millió sok érte – mondta rezzenéstelen arccal apám.

– Ugyan már, Desmond! Te is tudod, hogy jóval többet ér – győzködte a szemüveges.

– Kockázatos, és nem is a legjobb áru – felelte apám.

– Semmi kockázat nincs benne. Még a raktárakat is megkapod hozzá – érkezett a szemüveges válasza, akinek olyan ravasz képe volt, hogy én tutira nem üzleteltem volna vele. Mondjuk amúgy sem.

– Tízet adok érte – vágta rá apám határozottan.

A kínai fazon felnevetett, majd ugyanolyan gyorsan el is komolyodott.

– Harmad árat nem szokás alkudni – csóválta a fejét.

– Neked sürgős, nem nekem, és nincs nagy szükségem rá. Megvannak a saját forrásaim. Hétfő délig van időd átgondolni. Ha áll az üzlet, kedden megkapod készpénzben. – Apám felállt, és én is felpattantam, de már csak az idegességtől is, mert ez azt jelentette, hogy ki fogja venni a pénzt a széfből.

A kínai arcán látszott, hogy nagyon nem tetszik neki az ajánlat.

– Átgondolom. Köszönöm, hogy idefáradtál – nyújtott kezet apámnak.

Miközben távoztunk, fejben már pánikolni kezdtem, mert így a fiúknak nagyon kevés idejük maradt a felkészülésre. A kocsiba is gyomorideggel ültem be, és apám még idegesített azzal, hogy elkezdett papolni arról, milyen keménynek kell lenni az üzletfelekkel, nem láthatják rajtunk a bizonytalanságot, blablabla. A faszomat sem érdekelte a süket dumája. Bezzeg, ha az én életemről és jövőmről lenne szó, nem dumálna annyit. Sőt, egy szót sem szólna, mert az sosem volt érdekes számára.

Amint hazaértünk, rohantam Niallhez, aki legalább azzal a jó hírrel fogadott, hogy a felvételen elég jól látszik a kód. Elkértem a telefonját, és felhívtam Brandont. Muszáj volt lefixálni az akciót hétfőre.

Imádkoztam, hogy addigra minden flottul menjen.

18. fejezet


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése