Facebook profilom

Facebook profilom
Kövess be!

2024. március 5., kedd

Csókolj szabadon! - 1. fejezet

A könyv a 911 Lone Star Texas sorozat alapján íródott. A sorozatban a két szerepő, TK és Carlos egy párt alkotnak. A könyvben sok valós és kitalált esemény fog szerepelni.



A telefonnal a fülemen álltam a nappali közepén. Jessica le sem vette a szemét rólam. Mikor meglátta, hogy arcomra széles vigyor ül ki, ő is elmosolyodott.

– Megkaptad, igaz? – ugrott a nyakamba, mihelyst befejeztem a hívást.

– Igen, bébi, megkaptam! – Örömömben megpörgettem a levegőben.

– Erre innunk kell! Tegyél le! – kacagott Jess.

Letettem, de mielőtt elengedtem volna, nem úszhatta meg, hogy ne csókoljam meg hosszan.

– El sem hiszem – sóhajtottam egy nagyot.

Jess a bárszekrényhez ment, és levett két pezsgőspoharat a polcról.

– Tudtam, hogy a tiéd lesz. Tőled senki sem tudna jobban eljátszani egy meleg pasit – kacagott.

A szemem forgatva mentem a hűtőhöz, és kivettem a pezsgőt.

– Ezt most miért mondod?

Jess odasomfordált hozzám, és az alsó ajkát beharapva, huncut tekintettel nézett fel rám.

– Mert te vagy a legédesebb mosolyú pasi, akivel valaha találkoztam.

Persze, hogy azonnal levett a lábamról. Imádtam, mikor hízeleg, de azért muszáj volt vitába szállnom vele.

– Nem a mosoly teszi meleggé a pasikat – kezdtem el kilazítania dugót az üvegben.

– De te olyan cuki vagy – kedveskedett tovább Jess.

– A kisbabák cukik, és egyes állatok is azok. Én férfi vagyok, ha eddig nem vetted volna észre, és a férfiakra nem szokták azt mondani, hogy cuki – oktattam.

A dugót szerencsésen eltávolítottam, és mindkettőnknek töltöttem a gyöngyöző italból.

– Ronen, édesem! Számomra te akkor is cuki vagy – csücsörítette felém a száját Jess, így kapott tőlem egy cuppanós puszit. – És most igyunk a szerepedre! – emelte meg a poharát.

Jess bármit mondhatott most, mert rettenetesen boldog voltam. Egy igencsak ígéretesnek mondható sorozatban kaptam meg az egyik főszerepet. Az pedig, hogy egy nyíltan meleg tűzoltót kell eljátszanom, cseppet sem zavart, sokkal inkább kihívásként tekintettem a feladatra. Egyébként sem állt olyan távol tőlem ez az egész, de ezt igen kevesen tudták rólam. Mondhatni, szinte senki. Még Jess sem.

– Mikor kezdtek? – kérdezte a barátnőm, miután megízleltük az édes italt.

– Három hét múlva. – Kézen fogtam, és bevezettem a nappaliba, ahol leültünk a kanapéra. – Sokáig leszek távol – csúsztattam a kezem Jess tarkójára.

– Texas nem a világ vége. Amikor tudlak, meglátogatlak majd – pislogott rám szerelmesen.

Jessica kilenc évvel idősebb nálam, de sosem éreztem a köztünk lévő a korkülönbséget. Jess kislányosan bájos külsővel rendelkezett, és gyakran bolondabb volt, mint én magam. Állandóan viccelődött, és úgy pörgött, hogy néha alig tudtam lépést tartani vele.

– El is várom, de gondolom, majd én is haza tudok ugrani néha – feleltem, és vettem egy mély levegőt. – Még mindig nem tudom elhinni.

– Örülj már, édes! – csusszant az ölembe Jess, és átkarolta a nyakam.

– Örülök, csak olyan nehéz elhinni. Tudod, kikkel fogok együtt dolgozni? – Eltartottam magamtól a poharat, hogy rá ne borítsam a tartalmát.

– Ha elmondod… – cirógatta Jess a fülem melletti bőrfelületet.

– Liv Tyler, Rob Lowe…

– Liv? Ez komoly? – sikított fel Jess.

– Hé, kiborul a pezsgőm, ha így ficánkolsz, és mellé még meg is süketülök – nevettem.

– Bocs, de most rettenetesen irigy vagyok rád, Ronen Rubinstein! – bökte meg a mellkasom. – Tutira gyakran meg foglak látogatni.

Kisepertem arcából a sötétbarna tincseit. Jess gyönyörű volt, főleg mikor így ragyogott a szeme. Megcsókoltam, ő pedig dorombolva bújt hozzám. A csókból buja szeretkezés lett. Szebben nem is ünnepelhettük volna meg ezt a jó hírt.

– Be kellene engedni őket – sóhajtottam, mikor meghallottam a kaparászást a terasz felől.

– A te kutyáid – tekerte magára Jess a plédet. – Én megyek zuhanyozni – öltötte rám a nyelvét, és eltűnt a fürdőben.

Felkaptam a bokszeremet, és kinyitottam az ajtót. Fresh és Spot villámsebességgel rontottak be, és miután észrevették, hogy még nincs kaja a táljukban, engem kezdtek el körbeugrálni.

– Nyugi, mindjárt kapjátok – simogattam meg a két nyughatatlan állat fejét.

Előkerestem a kamrából a kutyatápot, és teletöltöttem a táljukat. Nyomban nekiestek.

Nagyjából másfél évvel ezelőtt egy menhelyről hoztam mindkettőt. Korábban bántalmazták őket, és megesett rajtuk a szívem. Rendkívüli módon meg tudták hálálni a szeretetünket. Olyanok voltak már, mint a családtagok. El sem tudtam volna képzelni az életem nélkülük, pedig most őket is hosszú időre magukra kell hagynom, de Jess vigyázni fog rájuk, ebben biztos voltam.

Fresh volt az első, aki felugrott mellém a kanapéra. Magamhoz húztam, és megpaskoltam a hátát.

– Tévézzünk? – kérdeztem tőle.

Egy arcon nyalás volt a válasza. Grimaszolva köszöntem meg neki, aztán bekapcsoltam a tévét. Spot a másik oldalamra telepedett, és szokásához híven, az ölembe fektette a fejét. Egyszerűen nem lehetett nem szeretni őket. Mindkettőnek világos szőre volt, barna foltokkal a pofájukon, és olyan okosan tudtak rám nézni, hogy néha azt gondoltam, tényleg értik, amit mondok nekik.

Jess egész sokáig volt a fürdőben, aztán én váltottam. A zuhany alatt is végig magam elé vigyorogtam. Olyan nehéz volt elhinni, hogy megkaptam a szerepet. Egyelőre még nem tudtam, hány évadot terveztek a sorozatból, de ez a munka jó időre leköt majd. Jessica szintén a szakmában dolgozott, így fel voltunk készülve az ilyesmire. Néha neki kellett elutaznia, máskor nekem. Biztos voltam benne, hogy iszonyatosan hiányozni fogunk egymásnak. A két év alatt, mióta együtt jártunk, már egészen összeszoktunk.

***

Nem gondoltam volna, de a három hét egy szempillantás alatt elrepült. Rengeteg dolgot kellett elintéznem az utazás előtt. A menedzserem leszervezett egy csomó interjút, ahol részben már megismerkedhettem a sorozat többi szereplőjével is, na és persze a rendezőkkel. A legtöbbjüket nem ismertem, de nagyon barátságosan fogadtak. Valószínűleg ők is hasonlóképpen izgulhattak, mint én. Liv magabiztosan mozgott a kamerák előtt, ahogy Rob szintén. Mindketten régi motorosnak számítottak a szakmában. Reméltem, hogy egyszer én is eljutok a szintjükre.

Egyedül a sorozatbeli partneremmel nem találkoztam. Állítólag nem tudott ideutazni Manhattanből, de Austinban ott lesz az első sajtótájékoztatókon. Annyira lekötött mindez, és az utazás előtti tennivalók, hogy időm sem maradt utána nézni, valójában ki is ő. Egyedül a nevét jegyeztem meg, mert az elég gyakran elhangzott az interjúk során: Rafael L. Silva. Bíztam benne, hogy jól kijövünk majd egymással, hiszen mégis csak egy párt fogunk alkotni. Méghozzá egy meleg párt, ami nem kicsit furcsa, hiszen ez lesz az első ilyen szerepem.

Időközben Jess is kapott munkát, így a kutyáinkat ideiglenesen el kellett vinnem a szüleimhez. Az utolsó nap már tényleg csak a kapkodásról szólt. A bőröndjeim a nappaliban sorakoztak, és fogalmam sem volt, beraktam–e mindent. Jess egész nap melózott, úgyhogy ez a része is rám maradt, pedig utáltam pakolni.

– Hahó, megjöttem! – kiabált Jessica az előszobából.

– Végre! Segítened kell! – zártam szoros ölelésbe, és egy gyors puszival üdvözöltem.

– Fogadni mernék, hogy nem nézted a listát – lépett el tőlem.

– Milyen listát?

Jess felemelt egy papírlapot az étkezőasztalról, és meglóbálta előttem.

– Ismerlek már, Ronen. Direkt írtam neked egy listát arról, hogy miket kell elraknod.

– Basszus! – kaptam ki a kezéből, és gyorsan átfutottam. – Bocs, de a kapkodásban nem vettem észre. Hiányzik a sárga ingem és a stresszlabdám is. Hol vannak? – néztem fel a papírról.

– Az ingedet még éjszaka kivasaltam, a vendégszobában lóg, ahogy a kék öltönyöd is, mert gondolom, azt sem raktad el. A labdát pedig az éjjeliszekrényedre tettem – sorolta Jess a konyha felé menet.

Tényleg nem tudom, mi lett volna velem nélküle. Mindig mindenre odafigyelt, mert jól tudta, milyen szétszórt vagyok, és csak kapkodok. Előkerestem az említett holmikat és begyömöszöltem őket az egyik bőröndbe, aztán bementem a konyhába. Jess már a vacsorát melegítette.

– Ugye nincs benne tojás? – túrtam át a zöldséges tésztát.

– Még egy ilyen kérdés, és leszúrlak! – bökött Jess a villájával felém.

Idegességemben tettem fel hülye kérdéseket. A barátnőm mindig is tiszteletben tartotta a vegán étrendemet, és még véletlenül sem etetett volna meg velem olyat, amit nem szeretnék.

– Jó, csak feszült vagyok. Még bele sem néztem a forgatókönyvbe, és holnap délután vesszük fel az első jeleneteket – morgolódtam.

– Majd a repülőn lesz időd rá, és délelőtt a szállodában is – vonta meg a vállát Jess. – Mindig gyorsan tanultál. Most sem fog problémát okozni.

Igaza volt. Gyakran egyszeri átolvasás után megragadt bennem a szöveg nagy része. Most mégis izgultam, mert Rob Lowe profi volt ebben, és nem akartam alul maradni mellette. Ő fogja játszani az apámat, és egyben a parancsnokom is lesz. Hihetetlen izgalmasnak ígérkezett ez az egész.

Másnap hajnali ötkor csörgött az ébresztőm. Sosem szerettem korán kelni, de most fürgén pattantam ki az ágyból. Legalább háromszor szóltam Jessnek, mire ő is hajlandó volt kimászni. Szegényke kócosan, kómásan támolygott a konyhába, hogy kávét készítsen, amíg én kicipelem a csomagokat a kocsiba.

– Oké, nem ártana neked is felöltöznöd, bár ebben a hálóingben is nagyon szexi vagy – vettem el a csészét Jesstől, aki még mindig álmosan pislogott rám.

– Ha így viszlek ki a reptérre, garantált, hogy címlapra kerülünk – fojtott el egy ásítást.

– Nem rossz ötlet, de inkább vegyél fel valamit, mert eléggé hűvös van kint. – Egy hajtásra legurítottam a keserű italt, és összerázkódtam.

– Tíz perc – totyogott Jess vissza a hálóba.

A tíz percből majdnem húsz lett, mire elkészült, de türelmet erőltettem magamra, mert nem akartam vitával elválni tőle. Még így is időben kiértünk a reptérre, és nem kellett kapkodva búcsúzkodnunk egymástól.

– Hívj, ha megérkeztél! – karolta át Jess a nyakam.

– Mindenképpen. Vigyázz magadra, és néha látogasd meg a srácokat.

– A kutyáid jól meglesznek a szüleiddel, de ígérem, minden héten beugrok hozzájuk. Az ott nem a rendeződ? – nézett el Jess mögöttem.

Hátrafordultam.

– De igen. Biztosan többen is leszünk a gépen a csapatból. Indulnom kell! – fordultam újra vissza hozzá, és az ajkaira hajoltam. – Légy jó kislány! Szeretlek!

Nem húztuk el a csókot, mert túl sokan voltak körülöttünk.

– Én is szeretlek, Ron! Majd hívj! – szorította meg Jess a kezem, és elengedett.

Mindig megviselt az elválás, de csak addig, amíg bele nem lendültem a munkába. Utána csakis arra koncentráltam. Amint elfoglaltam a helyemet a gépen, rögtön kezembe vettem a forgatókönyvet.

– Helló! Látom, egy csapatban leszünk – vigyorgott rám a mellettem ülő szőke srác. – Tim vagyok, rendezőasszisztens.

– Ó, üdv, Tim! – fogadtam a kézfogását. – Ronen Rubinstein, az egyik tűzoltó.

– Tudom. Te leszel TK, a meleg srác – bólogatott Tim buzgón.

Most tényleg így fognak emlegetni? A meleg srác?

– Nos, igen – hagytam annyiban a dolgot, és visszatértem az olvasáshoz.

A történet szerint eljegyezni készülök életem párját, aki szépen pofára ejt majd. Valamikor drogfüggő voltam, és az eset után beszedek néhány tablettát, amitől majdnem feldobom a talpam. Hányásos jelenet. Nagyszerű.

– Nem lesz fura eljátszanod? – kérdezte Tim.

– Mit? – néztem rá felvont szemöldökkel.

– Hogy szerelmes vagy egy másik pasiba.

A srác valószínűleg kezdő lehetett a szakmában.

– Ez is épp olyan munka, mint a többi – dörmögtem.

– Oké, de csókolóznod kell majd vele, meg minden. Én tutira nem lennék képes lesmárolni egy másik pasit – fintorgott.

Szívesen orrba vágtam volna, de legfőképpen azért, mert nem hagyott olvasni.

– Ezért vagy te az asszisztens, én pedig a színész – oltottam le, és ezzel le is rendeztük a dolgot.

Szóval, a történet szerint New Yorkból a texas–i Austinba költözünk, mert Strand kapitányt, azaz apámat nevezik ki az ottani 126–os egység parancsnokának. A korábbi egység tagjai meghaltak egy robbantásban, így új csapatot kell létrehoznunk. Az első jelenetem Rafaellel az egyik mentési akció után lesz, de akkor még csak szépen kell néznünk egymásra, és később táncolni is fogunk. Az ismerkedési szakasz. Sima ügy lesz.

– Amúgy nem kell aggódnod. Silva érteni fogja a dolgát, majd biztosan segít neked – szólalt meg ismét Tim.

Ez a fiú azt hiszi, kezdő vagyok?

– Ezt, hogy érted? – fordultam ismét felé.

– Mivel ő tényleg meleg, tutira jól fog menni neki – vonta meg a vállát.

Hogy mi? Rafael meleg? Egy valódi meleg partnert kaptam magam mellé?

Nyeltem egy nagyot.

– Igen. Bizonyára sokat segít majd.

A francba! Erre a legkevésbé sem számítottam. Nem voltam felkészülve arra, hogy csak nekem kell majd szerepet játszanom. Rafael profin hozza majd a karakterét, úgyhogy nekem is össze kell kapnom magam. Hirtelen úgy éreztem, mindenki más jobb pozícióból indul, mint én.

2. fejezet

3. fejezet

4. fejezet

5. fejezet

6. fejezet

7. fejezet

8. fejezet

9. fejezet

10. fejezet

11. fejezet

12. fejezet

13. fejezet

14. fejezet

15. fejezet

16. fejezet

17. fejezet

18. fejezet

19. fejezet

20. fejezet


1 megjegyzés: